Maltodextrin v umělém mléku
Dobrý den,
maltodextrin je polysacharid, který se vyrábí z rostlinných škrobů pomocí hydrolýzy, nejčastěji se používá škrob z kukuřice, zemiaků nebo ryže. V potravinářství se maltodextrin používá zejména jako zahušťovadlo nebo plnidlo pro zlepšení textury a trvanlivosti potravin. Rovněž se používá ke zlepšení rozpustnosti a stability dalších složek. Maltodextrin je obecně považován v doporučených dávkách za bezpečný. Je nevhodný pro diabetiky, celiatiky a při chronických zánětlivých onemocněních střev (např. Crohnova nemoc nebo Ulcerózní kolitida).
S pozdravem
Barbora Jedličková
Doporučené léky
Podobné otázky
Hnědá krev po menstruaci
Dobrý den, po 4 letech jsem začala brát antikoncepci. Menstruace se dostavila 25.3.2024, takže jsem po celou dobu ...
Probiotika prebiotika a symbiotika
Zdravím můžete mě doporučit nějakou lepší probiotiku s prebiotikou a symbiotikou? Mívám stolici každý den a ...
Prebiotika
Dobrý den, mám dotaz k užívání probiotik.Zakoupila jsem Jamies a nyní jsem se dočetla, že by se k nim měla ...
Těhotné jitrocelový sirup v prvním trimestru
Těhotné jitrocelový sirup v prvním
Slepé střevo
Dobrý den, dne 13.10. mi bylo laparoskopicky odstraněno slepé střevo.Dne 15.10. jsem byla z nemocnice bez ...
Fleky ktere nemizi
Pres mesic mam na nartu 2 cervene fleky,ktere nesvedi ani neboli. Fleky se nezvetsuji ale ani nemizi. Nikde jine po ...