Delší louhování (15 min.) sypaného japonského zeleného čaje
Dobrý deň,
pri dlhom lúhovaní čaju sa uvoľňujú z lístkov ďalšie zlúčeniny, typicky katechíny, taníny, ktoré sú zodpovedné za horkú (hořkú) chuť a nesprávne sfarbenie nápoja. Taníny pôsobia zvieravo, čím môžu pripravený nálev zbaviť chuti, vône, môžu vyvolať gastrointestinálne ťažkosti na úkor antioxidačných vlastností čaju. Zelený čaj sa odporúča zalievať ideálne pri teplote vody 75- 80°C. Množstvo kofeínu môže byť ovplyvnené dlhším rozpúšťaním, nie je sú však k dispozícii relevantné zdroje o zmenách v čase.
S pozdravom S. Lazorová
Doporučené léky
Podobné otázky
Gastrotuss nebo gaviscon
Dobrý den. Mám Extraezofageální reflux (EER). Používám Gaviscon protože by měl vázat i pepsin ze žaludeční ...
Trombex a vlasy
Dobrý den, děkuji za info (p. Mgr.V.Filip)- ráda bych se ještě zeptala, zda zmíněné vypadávání vlasů při ...
Dexametazon
Dobrý den, prosím, dexametazon tablety se můžou užívat v případě nákazy covid 19. Inhalátor Combair je ...
Gynekologické problémy
Dobrý den. Už nějaký den už asi 14dni v kuse mívám silné výtoky a svědění pochvy. Byla jsem před ...
Zánět zubu, hydroxid a alkohol?
Dobrý den, mám otevřený zub i kanálky v něm, prý buď zánět pulpy, chodím na čištění a druhý zub ...
Maitalon
Dobrý den, užívám antikoncepci Maitalon 3mg/0,03mg a potřebovala bych změnit příští menstruaci. Mohu místo ...